هادی کافی در گفتگو با شهرآرانیوز در حاشیه نشست هم اندیشی رسانهای جشنواره بین المللی رسانه خورشید در مشهد در خصوص دلیل شکل گیری این جشنواره اظهار کرد: اولین جشنواره بین المللی رسانهای خورشید با شعار «زنان روشنگری میکنند» با محوریت زن و رسانه در اردیبهشت ماه کار خود را شروع کرد. ۲۳ اردیبهشت اولین سالروز درگذشت خبرنگار شیعه الجزیره، شیرین ابوعاقله در فلسطین اشغالی بود که با شلیک نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. همین اتفاق جرقهای برای شروع حرکتی رسانهای ویژه زنان بود تا نه تنها به عنوان یک موضوع بلکه به عنوان کنشگران اصلی جامعه باید حضور جدی تری داشته باشند و برنامهای برای افزایش این کنشگری طراحی شود.
کافی بیان کرد: وقتی به اولین سالگرد شهادت شیرین ابوعاقله رسیدیم در معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور برنامه ریزیهای مناسب انجام شد و آغاز کار در همان زمان کلید خورد و در نهایت ۸ مهرماه ۱۴۰۲ در مشهد مقدس آیین اختتامیه جشنواره بین المللی رسانه خورشید برگزار خواهد شد.
وی افزود: زنان رسانهای جهان از ۴۵ کشور جهان به این رویداد دعوت شدند تا مشهد به عنوان منبعی برای کنشگری زنان رسانه و مرکز انتشار محتوایی که دروغ نیست تبدیل شود.
مشاور معاون وزارت ارشاد تشریح کرد: آنچه که در حال حاضر به ویژه در حوزه زن و رسانه در حال اتفاق است این است که زن را تنها یک کالای جنسی میدانند و حرفی که باید منتقل شود نه به درستی صورت میگیرد و نه کنشگری زنان رسانه در جایگاه خودش قرار دارد. به عنوان مثال خانم مرضیه هاشمی که قبلا خبرنگار آمریکایی بود در خاطرات خود میگوید اگر یک زن قرار باشد فعالیت رسانهای داشته باشد اگر دانش و تجربه بالایی هم در حوزه رسانه داشته باشد، اما به هر دلیلی زیبایی خود را از دست بدهد از رسانه حذف میشود.
هادی کافی با اشاره به شعار جشنواره بین المللی رسانه خورشید، تاکید کرد: اگر روشنگری زنان به درستی اتفاق بیفتد مشهد به عنوان مرکزی برای آغاز روشنگری زنان رسانهای جهان تبدیل میشود. اسم جشنواره نیز خورشید است. ماهیت خورشید این است که بدون هیچ چشمداشتی به صورت یکسان به تمام نقاط میتابد و کاری ندارد سیارهای آب دارد یا ندارد، کدام قاره و نقطه از زمین است و به صورت عام به همه میتابد. این روشنگری باید توسط زنان اتفاق بیفتد و هشتم مهرماه شاهد آغاز این روشنگری در شهر مشهد خواهیم بود.